2. ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 

  1. Το σακίδιο είναι χρώματος χακί ή μαύρου ή παραλλαγής,  στρατιωτικού τύπου χωρητικότητας 40 λίτρων περίπου. Κατά προτίμηση έχει κούμπωμα στο άνω καπάκι και όχι φερμουάρ, διότι το φερμουάρ σε περίπτωση βλάβης του, δύσκολα επισκευάζεται πρόχειρα κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ή επιχειρήσεων.
  2. Είναι σημαντικό όλα τα υλικά να είναι συσκευασμένα και ομαδοποιημένα  σε στεγανές νάϋλον σακούλες, (συμπεριλαμβανομένου  και του υπνόσακου) ώστε να επιτυγχάνεται αδιαβροχοποίησή τους.
  3. Όσα από τα υλικά έχουν ημερομηνίες λήξεως (λχ τρόφιμα, φάρμακα) επιθεωρούνται, καταναλώνονται και ανανεώνονται κάθε Άνοιξη, είτε με την αλλαγή της χειμερινής προς θερινή ώρα, είτε σε σταθερή ημερομηνία που θα οριστεί (λχ κάθε πρώτη ημέρα του μηνός Μαρτίου)
  4. Για όσα υλικά διατίθενται στο εμπόριο σε τυποποιημένες συσκευασίες, επιλέγεται η συσκευασία που λήγει μετά από ένα έτος τουλάχιστον από την αγορά της και αυτή που  ικανοποιεί την βέλτιστη δυνατή σχέση :

μικρότερος δυνατός όγκος και  βάρος  /  απαραίτητη ποσότητα.

  1. Σε περίπτωση που κατά την διάρκεια ασκήσεων ή επιχειρήσεων δοθεί στον Έφεδρο Αξ/κό εξάρτηση τύπου Μ71 ή ανάλογη , οπότε δεν θα μπορεί να φέρει μαζί του  το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΚΙΔΙΟ  (ΕΦ-Κ1), αναλύεται στο Παράρτημα Ι του παρόντος, ποια υλικά, εύκολα μεταφερόμενα επί της στολής του, θα του είναι χρήσιμα.
  2. Οι φόρτοι εν γένει προσαρμόζονται πάνω στην εξάρτηση με στερεό τρόπο που να μην κάνουν περιττούς θορύβους και να μην συμβαίνουν απώλειες εφοδίων. .